Over Raimond Dufour

Raimond Dufour is advocaat sinds 1998 en heeft dus een jarenlange ervaring in de advocatuur. Ook is hij vele jaren werkzaam geweest als curator, waardoor hij de faillissementspraktijk van alle kanten kent. 

 

De faillissementspraktijk is dynamisch en veelzijdig. Het heeft betrekking op alle gebieden van het ondernemingsrecht, zodat hij zich ook in de reguliere ondernemingsrechtpraktijk goed thuis voelt.  Hij is lid van de specialistenvereniging Insolad en van de Turnaround Management Association (TMA Nederland). Raimond geeft met regelmaat les aan accountants. 

 

De werkzaamheden van Raimond als advocaat bestaan voornamelijk uit het begeleiden van ondernemers die met een faillissementssituatie worden geconfronteerd. Die ondernemer kan zelf in zwaar weer of faillissement zitten, maar ook is mogelijk dat de ondernemer als schuldeiser met een problematische incasso zit.  Zo begeleidt en beoordeelt Raimond schuldsaneringstrajecten, doorstarts en geschillen met curatoren. 

 

Raimond is daarnaast betrokken als investeerder/aandeelhouder van diverse ondernemingen, van een uit faillissement doorgestart bedrijf tot diverse startups. 

 

Raimond is de initiatiefnemer van de succesvolle website schuldeisersbelang.nl, een website met allerhande juridische en praktische informatie voor schuldeisers die worden geconfronteerd met een faillissement. En daarnaast onderhoudt hij de website schuldenakkoord.nl. Dit is een website voor iedereen die te maken krijgt met het aanbieden of beoordelen van een schuldenregeling. 

 

Daarnaast heeft hij een passie voor datamining: Raimond heeft een database ontwikkeld die alle faillissementen in Nederland in kaart brengt. Met deze database voert hij kwantitatief onderzoek uit naar de Nederlandse faillissementspraktijk. Ook alle gepubliceerde gerechtelijke uitspraken in Nederland vormen voorwerp van onderzoek. 

 

In zijn vrije tijd geniet Raimond van muziek. Is het niet met het spelen van viool (liefst in kamermuziekbezetting), dan is hij wel in de concertzaal te vinden.